miercuri, 24 septembrie 2008

Spider's web

The piano keys are black and white
But they sound like a million colors in your mind.

Melodia asta e asa puternica. Nu am mai auzit demult niste acorduri care sa imi faca pielea de gaina. Pianul ala canta de parca vrea sa scape, sa fuga undeva departe. E o melodie perfecta pentru momentele in care esti trist sau nu stii ce sa faci, dar stii doar ca vrei sa fugi. Sa iei trenul. Sa te urci in avion. Sa fugi pe strazi printre frunzele astea care cad iarasi.

In fiecare an cad frunzele. In fiecare an e cald si apoi e frig. Ploua si apoi e soare. Vine Craciunul iar. Oamenii se iubesc si se despart. Oamenii se muta. Oamenii sufera. Oamenii rad. Oamenii se regasesc. Oamenii beau cafea. Singuri sau in doi. Uneori singuri, uneori in doi. Oamenii danseaza. Oamenii se minuneaza de muntii din Valcea. Oamenii asculta Santana noaptea intr-o masina pe un drum impadurit.

Oare cum e sa stii exact cine esti? Sa stii exact ce iti place, ce iti face bine si ce te intristeaza. Sa stii cine sunt oamenii pe care ii vei avea pentru totdeauna cu tine, sa stii cine te iubeste si sa iubesti si tu la randul tau pe cine trebuie. Sa iti stii calitatile si defectele, sa ai un raspuns logic la toate. Sa ai argumente, claritate, orgoliu, coloana vertebrala. Sa iei deciziile corecte si fundamentate.

Oare are vreo legatura felul asta de a fi cu fericirea? Pentru ca, sincer, de cealalata parte e cam trist uneori. Am auzit si eu, ziceau unii :)

Melodia e cantata de Katie Melua. She's on my "to see live" list.

2 comentarii:

Raz spunea...

Sa te uiti la stele de pe un bloc nu alta...c picioarele in vant...

Loredana spunea...

Katie Melua suna mult mai bine live. Are o voce absolut superba. Daca ai ocazia sa mergi si in alta tara sa o asculti, iti recomand din toata inima